„Indiferent de ceea ce poţi să faci sau să visezi că poţi face, porneşte! Îndrăzneala ascunde în ea geniu, putere şi magie!” Goethe                  „Indiferent de ceea ce poţi să faci sau să visezi că poţi face, porneşte! Îndrăzneala ascunde în ea geniu, putere şi magie!” Goethe
 

MOŞ CRĂCIUN EXISTĂ!

Emoţia sărbătorilor de iarnă a pătruns, prin colindul ce vesteşte pacea şi bucuria Naşterii Domnului, în sufletele generoase ale elevilor Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni. A fost suficient un impuls care să-i mobilizeze pentru a se alătura colegilor care au mai multă nevoie de sprijin, mai ales acum, când toţi sunt înconjuraţi de dragostea şi suportul unei familii. Deşi nimic şi nimeni nu poate compensa tristeţea de pe chipurile copiilor, noi, cadre didactice, elevi şi părinţi, am încercat să facem ca sărbătorile de iarnă să nu fie mai sărace pentru aceia dintre noi, ce au primit o nemeritată lovitură din partea vieţii, prin dispariţia timpurie a unuia dintre părinţi. Campania de la nivelul şcolii, a alăturat gesturi mici de cele mărinimoase, şi a reuşit să ajute cei 13 colegi care au primit din partea lui Moş Crăciun daruri reprezentând dulciuri, rechizite şi mici donaţii în bani. Colindul acestor copii, deşi trist, a fost însufleţit de candoarea vârstei. Întâlnirea cu Moşul le-a oferit şansa ca pentru câteva clipe să fie cuprinşi de emoţia despachetării cadourilor de sub bradul de Crăciun.

Şi pentru că de Crăciun toţi prichindeii se află pe lista bătrânelului de la Polul Nord, Moşul a îndulcit şi copiii angajaţilor acestui locaş de cultură.

Magia Crăciunului i-a cuprins pe toţi, de la mic la mare. A alăturat inimi lângă inimi şi a adus zâmbete pe chipuri gingaşe şi pure. Toţi acei, cărora li s-au înfăptuit minuni în această perioadă, cred că Moş Crăciun există!

Sărbătorile de iarnă  
Moş Crăciun există